Teamets sekretær og støttespiller


Vi fikk med Morten Lüthcke, en utrolig flott og hjelpsom mann med stor interesse for sykling. Men Morten satt i rullestol, men ville gjerne være med å hjelpe til på sin måte. Han fikk en del administrative oppgaver, blant annet oppdatering av hjemmesiden vår. Uten Morten ville ikke hjemmesiden blitt den samme, han var inne og oppdaterte flere ganger daglig. Morten var det man kan kalle en ildsjel, uten tvil. Han gikk dessverre bort i år, men vi er glad vi rakk å bli kjent med han og jeg vet vi alle hadde utbytte og glede av samarbeidet vårt sommeren 2011.

HV-mann og sykkelentusiast

Morten var Norges første  HV-soldat i rullestol, han brukte flere år på å overtale Forsvaret til å la han tjenestegjøre i Heimevernet. Dette viser hans stå på vilje og engasjement, det var slik vi kjente han i sykkelprosjektet vårt også. Vi kom i kontakt med Morten via Lars Erik, så nettverket vårt vokste seg stadig større. Morten var også primus motor for å videreføre tanken vår om sykkelprosjekter, kombinert med innsamling til veldedige formål. Maken til mann skal man lete lenge etter. Til tross for hans hverdag i rullestolen, stod han på sent og tidlig og var en stor ressurs for oss.

HV-mann og sykkelentusiast

Mye kontakt

Morten bodde på Ringerike, Lars Erik i Skien og familien vår i Aurskog-Høland. Vi var med andre ord ganske spredd, så det gikk en del tid til kjøring. Men det var viktig at vi hadde en del kontakt i forhold til planleggingen, og ikke minst det å bli kjent med hverandre som et team. Søndagsbesøkene til Morten på Sundvollen var alltid like hyggelige, her var det alltid bevertning og ikke minst gode og konstruktive samtaler. Lars Erik var også med hit noen turer, men det meste av tiden i helgene på våren gikk med til langturer på sykkel. Vi måtte få til en del langturer, dette ble ofte lagt til søndager. Ruten vi hadde valgt, var på cirka 15 mil. Trening ved siden av alt det andre som måtte ordnes, var en utfordring. Men vi kom da i mål med begge deler, i alle fall som et minimumsgrunnlag

Stod på 24/7

Morten førte en detaljert dagbok eller logg for oss, kona sendte inn opplysninger elektronisk til Morten. Det var dagens etappe, avstander, uhell, stopp underveis, vær, innsamlet beløp. Vi hadde en god hjemmeside, svært mange besøkte den daglig. Men dette er mye takket være Morten sin jobb med daglige oppdateringer. Morten var også med på standen i Oslo, han glødet virkelig for prosjektet og det var ikke vanskelig å se at han trivdes i teamet vårt. Det at vi valgte å spørre Morten om å bli med på prosjektet, er noe vi aldri angret på. Livet er fullt av tilfeldigheter, hadde vi ikke spurt Lars Erik om å bli med på prosjektet, hadde vi heller aldri kommet i kontakt med Morten.

Mye kontakt

Morten skaffet også noen sponsorer lokalt på Ringerike, sykkel var livet for Morten og han var godt kjent i sykkelmiljøet på Ringerike.

 

Comments & Responses

Comments are closed.