Sykling for kreftsaken – Teamet


Vi hadde helt fra ideen kom, bestemt oss for at dette skulle være et familieprosjekt. Som tidligere nevnt mistet jeg svigerfaren min i kreft en del år tidligere. Min kone hadde derfor et spesielt forhold til dette med denne skumle sykdommen, samt at hun så klart var klar over min interesse for sykkel. Men det skulle vise seg at vi ble et teammedlem mer, en som vi kan kalle for en «halvkjendis» Han ble med i prosjektet vinteren 2010/2011, vi syntes alle sammen det var spennende å se hvordan dette ville fungere.

Sykling for kreftsaken – Teamet

Lars Erik

Kona og jeg satt og så på TV-programmet «Det må jeg gjøre før jeg dør» Programleder var Tore Strømøy. I denne episoden handlet det om unggutten Lars Erik fra Skien, hans store lidenskap var sykling. Men moren hans var ikke i stand til å hjelpe sønnen sin, hverken med sykkel eller utstyr. Det var to ting han virkelig drømte om, det ene var å sykle Trondheim-Oslo og det andre var en gang å bli sykkelproff. Hans store forbilde var Thor Hushovd, som var den største sykkelprofilen på den tiden. Under TV-programmet fikk Lars Erik sykkel, sykkelklær, medlemskap i Grenland sykkelklubb, startnummer i Trondheim-Oslo og ikke minst en tur sammen med Tore Strømøy til Italia. Der ble det «Giro De Italia» Skal si det var en fornøyd gutt. Det var merkelig, for både kona og jeg fikk den samme ideen. Helt plutselig så vi på hverandre, og det var akkurat som at vi begge forstod det uten å ha sagt et eneste ord. Denne gutten skal vi spørre om vil være med på sykkelprosjektet vårt. Som sagt så gjort, men hvordan skulle vi gå frem?

Lars Erik

Kontakt med NRK og Tore Strømøy

Vi kontaktet programlederen, presenterte ideen vår. Han ble nok litt lattermild, for Lars Erik sin sykkelerfaring, var jo foreløpig minimal. Men han syntes det var veldig flott gjort av oss, så det var ikke noe problem å bli satt i kontakt med Lars Eik og moren hans. Vi tok kontakt ganske så raskt, presenterte oss og sa bakgrunnen for at vi tok kontakt. Svaret ble gitt allerede over telefon, ja klart dette var noe Lars Erik ville være med på. Trondheim – Oslo var jo allerede booket, men så klart han ville bli med nedover i Europa og oppleve Tour De France på nært hold.

Besøk hos familien

Turen gikk til Telemark, det var søndag og det var vinter. Hele familien vår dro av gårde, vi var ganske så spente på dette her. Men en som var minst like spent var Lars Erik, og helt sikkert moren hans og brødrene også. Vi ble veldig godt mottatt, de bodde i en blokk i Skien. Besøket var veldig koselig, og etter dette var det helt sikkert at prosjektet hadde fått et nytt medlem. Den største utfordringen nå, var å få Lars Erik i best mulig sykkelform. I tillegg måtte jeg jo tenke på min egen form, tid til trening hadde det ikke blitt mest av.

Comments & Responses

Comments are closed.